ΩΔΕΙΟ - ΜΠΑΛΕΤΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Γιάννη Χριστοφορίδη
Αναγνωρισμένο από το κράτος
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΩΔΕΙΟ Δάσκαλοι - Καθηγητές

Δημήτρης Γασπαράτος


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα με το Σπύρο Ηλιάδη και ανώτερα θεωρητικά με το Γιώργο Μαυρόπουλο. Έχει παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων με σολίστ, καθηγητές, και συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταπτυχιακά αφοσιώθηκε στην ηλεκτρική κιθάρα και το ηλεκτρικό μπάσο.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες στο χώρο της Rock και της Jazz, συνεργασίες με καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, δισκογραφία, συγγραφή βιβλίων, καθώς και επιμέλεια σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μουσικά θέματα. Από το 2001 είναι μόνιμο μέλος του ΡΟΔΑ Theater, μαθητεύοντας στη Μαρία Περετζή. Σαν ηθοποιός και μουσικός έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις και συναυλίες της ΡΟΔΑ στην Αθήνα και την περιφέρεια, δραστηριότητες που έχουν επανειλημμένα προβληθεί από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επαγγελματικά επικεντρώνεται κυρίως στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης. Είναι Διευθυντής Διοικητικού, επικεφαλής και υπεύθυνος για συναυλίες, workshops, μουσικές εκδόσεις και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Μοντέρνου Τμήματος στο Κλασσικό Ωδείο, ενώ παράλληλα διδάσκει εκεί κιθάρα και μπάσο.

Έχει διδάξει μουσική στο St. Catherine’s British Embassy School, ενώ διατηρεί μια πολυετή συνεργασία με τη Σχολή Μωραΐτη Ψυχικού, διδάσκοντας μουσική στους Ομίλους της Σχολής.

Από το 1999 διδάσκει κιθάρα και μπάσο στο Ωδείο Νέας Μάκρης του Γιάννη Χριστοφορίδη. Είναι επικεφαλής των Εργαστηρίων Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού θα μας βρείτε:
  • Διεύθυνση: Αγ. Παρασκευής 11, Νέα Μάκρη
  • Τηλ: 22940 90037, 99033
home