ΩΔΕΙΟ - ΜΠΑΛΕΤΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Γιάννη Χριστοφορίδη
Αναγνωρισμένο από το κράτος
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ Δάσκαλοι - Καθηγητές

Ελευθερία Ρίζου


Ελευθερία Ρίζου

MA choreography, certified pilates instructor, fasciatherapist M.D.B.

Η Ελευθερία αποφοίτησε από την Ακαδημία Πολιτισμού Ρωσίας (Αγ.Πετρούπολη) με master στη χορογραφία. Μελέτησε ρεπερτόριο και τεχνική στο θέατρο Mariinsky (πρώην Kirov). Είναι διπλωματούχος φασιαθεραπεύτρια από το Ελληνικό Κολλέγιο Σωματοψυχοπαιδαγωγικής (Παράρτημα της Ecole Superiere de Paris).

Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια κλασικού χορού pilates και barre a terre στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου επίσης εργάστηκε ως καθηγήτρια χορού από το 1995 και ως καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής Γ.Χριστοφορίδη από το 2006. Μαθήτριές της έχουν εισαχθεί και αποφοιτήσει απο την κρατική Σχολή και Ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Από το 2000 έως το 2003 ήταν μέλος του αυτοσχεδιαστικού θίασου "studio υπό το μηδέν" και συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις (θέατρο ΗΒΗ, τεχνόπολη κ.α.).
Το 2001 χορογράφησε και χόρεψε στο video dance "Frida" που απέσπασε βραβεία και διακρίσεις.
Το 2005 ολοκλήρωσε ευρύ σεμιναριακό κύκλο (500h) στη μέθοδο pilates, στο studio danceway.
Το 2007 άνοιξε το studio Bodytone στη Γλυφάδα στο οποίο μεταξύ άλλων γυμνάζονται επαγγελματίες χορευτές.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος Δ.Σ. επί σειρά ετών της Ια. Τε. (Ελλ. Εταιρία Ιατρικής για το χορό) και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού ΧορΥγεία. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Σωματείου Pilates.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού θα μας βρείτε:
  • Διεύθυνση: Αγ. Παρασκευής 11, Νέα Μάκρη
  • Τηλ: 22940 90037, 99033
Δάσκαλοι Χορού