ΩΔΕΙΟ - ΜΠΑΛΕΤΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Γιάννη Χριστοφορίδη
Αναγνωρισμένο από το κράτος
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΩΔΕΙΟ Δάσκαλοι - Καθηγητές

Μιχαήλ Πορφυρής

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΡΦΥΡΗΣ του Αναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 9 ετών στο Ελληνικό Ωδείο -τάξη βιολοντσέλλου της Ντάνας Χατζηγεωργίου-, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1997 ως Διπλωματούχος με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί με Α’ Βραβείο και χρηματικό έπαθλο εις μνήμην Μάριου Βάρβογλη». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής και Solo ερμηνείας της ρωσίδας σολίστ Ναταλία Τσαϊκόφσκαγια, καθώς και σεμινάριο μουσικής δωματίου του διακεκριμένου πιανίστα και καθηγητή στο Royal Academy of Music του Λονδίνου, Franck Wibaut.

Κατά την περίοδο 1992-1996 συμμετείχε συστηματικά στη Συμφωνική Ορχήστρα των Ωδείων [ Ελληνικού και Εθνικού] απ’ όπου, όντας ακόμη σπουδαστής, απεκόμισε σημαντικές εμπειρίες ερμηνείας και εξοικείωσης με συμφωνικά έργα ρεπερτορίου. Από το 1996 εμφανίζεται ως έκτακτο μέλος με την Ορχήστρα και την Όπερα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει επίσης συμμετάσχει σε συναυλίες της Χορωδίας και Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ.,της Ορχήστρας Δωματίου του Δήμου Αθηναίων,της Όπερας Δωματίου Αθηνών,της ορχήστρας “Enarmonia”, της ορχήστρας “Sinfonietta Αθηνών”, της Ορχήστρας Δωματίου Δήμου Χανίων “Sinfonietta”. Από το 2007 τέλος, συμπράττει με την Καμεράτα – Ορχήστρα των φίλων της μουσικής. Είναι ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων «ΗΧΩ» με πλούσια συμμετοχή σε συναυλίες,συμπράξεις με Έλληνες κ ξένους δημιουργούς και ερμηνευτές, καθώς και σε ηχογραφήσεις μουσικής για θεατρικές παραστάσεις, κινημ/κές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και για την τηλεόραση.

Ενδεικτικά αναφέρονται συναυλιακές και δισκογραφικές συνεργασίες του ως Σολίστ με τους: Ελ.Καραΐνδρου,Γ.Ανδρέου,Δ.Παπαδημητρίου,Ν.Ξυδάκη,Δ.Σαββόπουλο,Ν.Πορτοκάλογλου, Στ.Σπανουδάκη,Στ.Κορκολή,Στ.Λάντσια,Μ.Στρόφαλη,Ν.Μαρκόπουλο,Χρ.Λεοντή,Ν.Μαμαγκάκη, Θ.Κοτεπάνο,Τ.Φαραζή,Ν.Πλατύραχο,Δ.Μαραμή, Θ.Οικονόμου,Θ.Παπακ/νου,Κ.Λειβαδά,Τ.Ζωγράφου, Μ.Φραγκούλη,Γ.Χαρούλη,DulcePontes,L.Dalla,M.Peyroyx,St.Balsamo,Σ.Θεοδωρίδου,Μ.Ζορμπαλά, Ελ.Αρβανιτάκη,Άλκ.Πρωτοψάλτη,Τ.Τσανακλίδου,Ελ.Τσαλιγοπούλου,Ελ.Πέτα, Παν.Μάργαρη, κ.ά.

Έχει τριετή προϋπηρεσία ως καθηγητής βιολοντσέλλου στα μουσικά σχολεία Αλίμου και Πειραιά. ‘Εχει επίσης διδάξει βιολοντσέλλο και μουσική δωματίου μεταξύ άλλων στο Ελληνικό Ωδείο/παράρτημα Αμαρουσίου και στα Δημοτικά Ωδεία Μοσχάτου και Νίκαιας. Έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για τους Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες. Σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Ν.Μάκρης του Γ.Χριστοφορίδη και στο Ωδείο Περιστερίου του Ανδρέα Νικήτα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-8142967 [κ fax] , 6944667773. e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού θα μας βρείτε:
  • Διεύθυνση: Αγ. Παρασκευής 11, Νέα Μάκρη
  • Τηλ: 22940 90037, 99033
home