ΩΔΕΙΟ - ΜΠΑΛΕΤΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Γιάννη Χριστοφορίδη
Αναγνωρισμένο από το κράτος
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΩΔΕΙΟ Δάσκαλοι - Καθηγητές

Ιωάννα Βασιλική Κοράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου σε ηλικία 8 ετών, τις οποίες ολοκλήρωσε πλάι στην Άλλα Χαλάψη παίρνοντας Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”. Στα 13 της διηύθυνε για πρώτη φορά χορωδία και παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας για 5 χρόνια στο Εθνικό Ωδείο. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε σπουδές τραγουδιού με την Misa Ikeouchi-Κοντογεωργίου, τις οποίες ολοκλήρωσε δίπλα στην Mechthild Σταματάκη, λαμβάνοντας δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”.

Απόφοιτος του University of Indianapolis, κάτοχος MA in Music Performanceμε βαθμό “Άριστα με διάκριση” και θέμα πτυχιακής εργασίας : “Η παιδαγωγική της μουσικής και του πιάνου σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας”. Συνεχίζει σπουδές ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης με τον συνθέτη Keith Moore.

Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Βουδαπέστης-Miskolc Ουγγαρία(2004), όπου της απενεμήθη Τιμητικό Δίπλωμα. Στον Διέθνή Μουσικό Διαγωνισμό “Klassitcheskoye Nasledie” της Μόσχας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κρατικού Κονσερβατορίου Tchaikovsky και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσσίας, τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο και τον τίτλο Laureate. Με τον τίτλο Laureate και το τέταρτο βραβείο τιμήθηκε επίσης στον Διαγωνισμό του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Canetti, στην Ουγγαρία (2005). Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και master classes στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μονωδός και ως πιανίστα. (Christa Ludwig, Markus Ulmann, Rosanna Mauer, Igor Lazko, Julian Gallant, Robert Canetti, Paul Badura-Skoda κ.α.). Είναι μέλος του UIACX Ensemble, το οποίο ειδικεύεται στις πειραματικές τέχνες και στην ερμηνεία σύγχρονης και ηλεκτρονικής μουσικής.

Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο παιδαγωγικής του πιάνου και φωνητικής στο University of Indianapolis. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε πολλές αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρωσσία, Σερβία, Τσέχικη Δημοκρατία, Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι οργανίστα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης. Ιδρυτικό μέλος του συνόλου Neomenia. Από την ηλικία των 19 ετών είναι κατά καιρούς έκτακτη συνεργάτις της Χορωδίας της ΕΡΤ υπό τον κ. Αντώνη Κοντογεωργίου της Μεικτής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό τον κ. Σταύρο Μπερή και μόνιμο μέλος της Χορωδίας του Φεστιβάλ Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Κοντογεωργίου, της Χορωδίας Πειραϊκή Αρμονία, υπό τον Γιώργο Παπαθανασίου, των χορωδιών Δήμου Κηφισσιάς και “Διαφωνία”, υπό τον κ. Θανάση Αρβανίτη, των χορωδιών Fons musicalis και ΔΕΗ υπό τον κ. Κωστή Κωνσταντάρα και του συνόλου Musica Sacra, του οποίου είναι και υπεύθυνη φωνητικής τεχνικής υπό τον κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο.

Είναι τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας.- Πτυχιούχος Γερμανικής , Αγγλικής, Γαλλικής και Ιταλικής γλώσσας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού θα μας βρείτε:
  • Διεύθυνση: Αγ. Παρασκευής 11, Νέα Μάκρη
  • Τηλ: 22940 90037, 99033
home